Fogfehérítés

A fogak elszíneződésének számos oka lehet. Összefüggésben áll az elfogyasztott ételekkel, italokkal, melyek bejutnak a fogzománc alsóbb rétegeibe, ahonnan már nem lehet egy sima fogmosással eltávolítani őket. Okozhatja még a dohányzás, valamint a gyökérkezelt, élettelen fogak is egy idő után elveszítik egészséges színüket.

A rendelői fogfehérítés manapság már a rutin kozmetikai fogászati kezelések közé tartozik, amely amellett, hogy teljesen biztonságos, hiszen peroxidmentes, mégis látványos eredmény érhető el vele. A módszer nem károsítja a fogzománcot és nem okoz fogérzékenységet sem.

Fogfehérítés előtt

Fogfehérítés előtt érdemes részt venni fogászati konzultáción, hiszen amennyiben szakemberünk szuvas fogat talál, javasolt a beavatkozást még a fehérítés előtt elvégezni legyen szó egy egyszerű tömésről vagy akár gyökérkezelésről. A kezelés hatékonyságát javítja, ha a fogfehérítés előtt fogkő eltávolítást végzünk.

Fogfehérítés után

A kezelés utáni időszakban a fogak veszítenek víztartalmukból, így érzékenyebbé válhatnak a túl hideg vagy túl meleg italokra, ételekre, így érdemes ezeket elkerülni az első héten, és érzékeny fogakra kifejlesztett, kímélő fogkrémet használni.

Ahhoz, hogy tartósan megőrizze a fehérítéssel elért ragyogó mosolyát fontos az alábbiak betartása. A kezelés utáni két hétben tartózkodjon a színező típusú ételek és italok fogyasztásától. Kerülje a kólát, a kávét, a teát, a vörösbort, a spenótot, a paradicsomot és a paradicsomból készült termékeket, gyümölcsöket, zöldségeket, a savas ételeket és italokat, illetve mindent, ami ételszínezéket tartalmaz. Amennyiben rendszeresen fogyaszt kávét, ebben az időszakban érdemes szívószálat használnia.

Jelentkezzen ingyenes fogászati konzultációnkra!