Dr. Czinkóczky Béla

Szakmai vezető

A budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1993-ban kaptam meg fogorvosi diplomámat summa cum laude minősítéssel, majd 1996-ban az Általános Orvostudományi Karon is cum laude diplomát szereztem.

1993-tól két évig dolgoztam a SOTE Szájsebészeti Klinikáján klinikai orvosként, ezután egy nagy magán fogászati centrum egyik szakmai vezetője lettem. Itt 6 éven keresztül voltam megbízott felelőse és vezetője az ambuláns szájsebészetnek és az implantológiának.

1999 óta dolgozom magánpraxisban, saját rendelőmben (Czinkóczky Implant Központ) is elsősorban dentoalveoláris sebészettel és implantológiával foglalkozom.

2014-óta vagyok a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet Implantológiai Osztályának vezetője.

Fog- és szájbetegségek, Konzerváló fogászat és fogpótlástan, illetve Dentoalveoláris sebészet szakvizsgával rendelkezem.

Többször voltam külföldön hosszabb tanulmányúton, Kanadában, az Egyesült Államokban, Svédországban dolgoztam, mindenütt az orális implantáció területén gyarapítottam tudásomat és szakmai tapasztalataimat.

Számos hazai és külföldi kongresszus, akkreditált továbbképzés és szakmai fórum meghívott előadója vagyok, folyamatosan jelennek meg cikkeim, publikációim, rendszeresen fordítok külföldi szakmai cikkeket, azok magyar nyelvű megjelenéséhez. Több hazai fogászati implantológia témájú szakkönyv társszerzője, és a Magyar Fogorvos című szakmai folyóirat Implantológia rovatának megbízott szerkesztője vagyok.

2008-ban választottak meg, és azóta folyamatosan tagja vagyok a Magyar Fogorvosok Implantológiai Társasága elnökségének.

Fő szakterületem a speciális és elrontott implantációs esetek megoldása, helyreállítása ezen betegek kezelése és gondozása.

Hosszú évek óta a pécsi és a szegedi egyetemen is tanítok, elsősorban implantológiai témájú, gyakorlatok, kurzusok felkért előadója vagyok a magyar és az angol nyelvű oktatásban.

2014-tavasza óta igazságügyi orvosszakérőként is dolgozom.

Szakterület:

  • dentoalveoláris sebészet
  • implantológia

Beszélt nyelvek:

Angol, német