Fogfehérítés

Hajhullást, és/vagy fogínyvérzés tapasztal? 
2019-01-02

Azok a mindig vidám és csinos hírességek mindig vakítóan fehér fogsorral mosolyognak a kamerába… Ön is irigykedve nézi? Nincs ok az aggodalomra, hiszen a lakosság többsége inkább sárgásabb fogsorral rendelkezik és igen, a sztárok sem ajándékba kapták a tökéletes fogsort, különleges fogmosó technikájuk sincs, hanem inkább rendszeresen fogfehérítést vesznek igénybe.

A fogak sárgulása egy természetes folyamat, megijedni nem kell tőle, de esztétikailag zavaró lehet. Nem arról van szó feltétlenül, hogy rossz a szájhigiéniánk vagy rosszul mosunk fogak, de persze ez is előfordulhat, hiszen a nem megfelelő higiénia felszíni baktériumok kialakulásához vezet, amelyből a rendszeres tisztítás és ápolás nélkül fogkő képződhet. A fogkő pedig nem más, mint lerakódott szennyeződés a fogakon és fogak között. Emellett a fogak külső, kemény rétegén megjelenő elszíneződés hátterében általában életmódbeli tényezők állnak: kávézás, teázás vagy dohányzás például. Van egy általános, némiképp népi mondás, mely azt mondja: a szabály az, hogy azok az ételek és italok festik meg a fogainkat, melyek a ruhát is képesek megszínezni. Akkor minél fehérebb fogakat akarunk, annál inkább kerülnünk kell a kólát, a vörösbort, a csokit és a meggyet?! Nincs szó erről, hiszen szerencsére a zománcot érintő sárgulás viszonylag könnyedén eltávolítható!

Aranyszabály, hogy a fogfehérítést kizárólag tiszta fogfelszínen lehet elvégezni. Jogos a kérdés: azaz fogmosás után? Nem! A fogfehérítést minden esetben fogkő eltávolításnak és polírozásnak kell megelőznie, egy szóval át kell esnünk előtte egy szájhigiénés kezelésen. A fogkövek rendszeres eltávolítása egyébként is nagyon fontos, mivel ezzel megannyi fogbetegség (pl. a fogszuvasodás, fogínyvérzés, esetleg a fogak elvesztése) és kellemetlenség (pl. rossz szájíz, hajhullás) kialakulását előzhetjük meg.

Az interneten kutakodva rengeteg módját találhatjuk a fogfehérítésnek. Megannyi népszokás létezik (szódabikarbóna, almaecet, narancshéj), otthoni szerkentyűk is kaphatók, de ha biztosra akarunk menni, jobb a rendelői fogfehérítést választani, fogaink színét pedig szakemberre bízni!

Rendelői fogfehérítés + Ajándék szájhigiénés kezelés
98 000 Ft helyett mindössze 74 000 Ft

Jelentkezz most akciónkra!