Nem akar fogat mosni a gyerek?

Ezért félünk a fogorvostól
2019-02-21
10 fogszínező étel, ital
2019-03-14

A gyerekek fogai eredendően egészségesek, azonban, hogy később elromlanak-e ezek a kis fogacskák, csak a szülőktől függ.
A legfőbb, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a fogápolás fontosságát! Az egyik legfontosabb sarkalatos pont: meddig tartson a fogmosás?
A legtöbb fogorvos azt mondja, az ideális idő 2 és 3 perc körül van. Hogy ezt tartani is tudjuk és ne csak egy szájöblítés és a fogkefe benedvesítés történjen meg – mert valljuk be: a gyerekek leleményesek.
Például tanítsunk meg egy rövid mondókát, amit mormolhat magában, esetleg állítsunk be egy tojásfőző időzítőt, ami szintúgy szórakoztathatja a gyereket és nem tehernek éli meg az idő múlását.

Az is fontos természetesen, hogy ez az idő hasznos fogmosással, azaz alapos, körkörös mozdulatokkal történjen. Érdemes lehet együtt mosni fogat, aminek a vége közös, jó móka is lehet, kiváltképp, ha a gyerek utánozza anyukája, apukája mozdulatait. Legyünk következetesek, ne hagyjunk ki egy alkalmat sem: reggel és este is legyen kötelező a fogmosás. Végül ne feledjük: a fogmosás végeztével együtt „keressük meg” a bacikat és jól mossuk ki a fogkefét.