Szájhigiénia kezelés

Az egészséges épp fogak megtartása a szájhigiéniánál kezdődik. Az igényesség és a szépség egyik alappillére a ragyogó fogsor.

A megfelelő szájhigiéniához elengedhetetlen a helyes fogmosás, valamint a rendszeres rendelői szájhigiéniás kezelés.

A rendszeres fogmosással sajnos nem előzhető meg a fogkőképződés, ami viszont szuvasodáshoz vezethet, ennek megelőzése érdekében célszerű fogkőleszedésen részt venni. A fogkő nem más, mint az elmeszesedett dentális lepedék a fogakon. Fogkő kialakulhat a fog felszínén vagy akár az íny alatt is.

Szájhigiéniás kezelés menete:

A fogkő levétele ultrahangos technikával történik, amely nem sérti a fog zománcát. A fogkő eltávolítása után simára polírozzuk a fogakat. Az eljárással visszanyerik fogai eredeti színüket, az ételek és italok okozta elszíneződés egy bizonyos mértékig javul a fogkőeltávolítás során. Amennyiben még fehérebb fogakra vágyik, a fogkőlevétel után érdemes fogfehérítés kezelésen is részt vennie.

A kezelést szakértőnk professzionális szájápolási tanácsadása követi, amely során bemutatja a helyes fogmosás technikáját, és az ehhez használható kiegészítő szájápolási termékek használatát.

Szájápolási tanácsok

  • Naponta legalább 2-3-szor mossa meg fogait
  • Lehetőleg minden étkezés után mosson fogat, vagy használjon rágógumit
  • Megfelelő minőségű fogkefét használjon
  • Havonta cserélje fogkeféjét
  • Szükség esetén használjon fogselymet, fogköztisztítót
  • Félévente vegyen részt fogászati szűrésen

Jelentkezzen fogászati konzultációnkra!

A konzultáció árát elengedjük amennyiben fogászatunkon veszi igénybe a kezelést!