Szájsebészet

Bizonyos fogászati esetekben szükségessé válhat sebészeti beavatkozás, hogy az elváltozást megszüntessük. A leggyakoribb esetek, amikor sebészeti eljárásra lehet szükség: foghúzás, (leginkább a bölcsesség fogak esetében), hiányzó fogak implantátummal történő pótlása, a gyökércsúcson kialakult ciszta eltávolítása, csontpótlás, valamint arcüreg emelés, ha a megmaradt csontállomány már nem elegendő vastagságú az implantátum beültetéséhez.

A beavatkozások kiemelt figyelmet igényelnek, melyet helyi érzéstelenítésben, a legrövidebb rövid gyógyulási időre törekedve végzünk klinikánkon.

Fogeltávolítás

A leggyakoribb szájsebészeti eljárások egyike a foghúzás. A fogak eltávolítására csak a végső esetben kerítünk sort, melynek oka az előrehaladott szuvasodás vagy a bölcsességfogak esetében gyakran előforduló rendellenes elhelyezkedés lehet. A beavatkozást a legnagyobb szakértelemben végezzük a környező területek megóvásával. A foghúzást követően lehetőség nyílik a fog pótlására  funkcionális vagy esztétikai okokból.

Implantáció

Az elvesztett fog pótlásának legkorszerűbb módja a fogbeültetés. Az eljárás során az állcsontba beültetett műgyökér pótolja a hiányzó fogat, melyre kerül a korona. Előnye, hogy nincs szükség a környező fogak lecsiszolására, mégis kiterjedt foghiány esetében is kiválóan alkalmazható. Részletesebb információkat olvashat az eljárásról az implantáció  menüpont alatt.

Ciszta műtétek

A ciszták belsejében folyadék van, melynek felszaporodása miatt folyamatos növekedés jellemzi őket.  Általában nem okoznak panaszt, sokszor csak góckeresés során derül rájuk fény a röntgenfelvétel nyomán. Elhelyezkedhetnek a csontban vagy a lágyszövetekben is.

A fog eredetű ciszták a fogak elmozdulását okozhatják, vagy elődomborítják a csontfelszínt, ezért eltávolításuk sebészetileg indokolt.

Csontpótló műtétek, arcüreg emelés

A csonthiány létrejöhet traumák, daganatok, ciszták, csontbetegségek következtében is. A csontpótlását szolgáló beavatkozásokra elsősorban a foghiány pótlása miatt kerül sor, ugyanis az implantátum beültetéséhez megfelelő mennyiségű csontra van szükség. A műtét során a hiányzó mennyiségű csont, pótló anyaggal kerül helyettesítésre, amely kiválóan alkalmas az implantátumok megtartására.

Jelentkezzen fogászati konzultációnkra!

A konzultáció árát elengedjük amennyiben fogászatunkon veszi igénybe a kezelést!